Nastavi na glavni sadržaj stranice

Najavljujemo: 3. Smart Industry BrainStorm 2022

U Zagrebu će se 26. i 27. listopada 2022. godine održati 3. Smart Industry BrainStorm 2022 pod motom “Pametne industrije transformiraju cijelo društvo”.

Organizatori Konferencije su: ILBA – Poslovna akademija za vodstvo i inovacije, CroSI – Udruga za promociju pametnih industrija te INFODOM Grupa. Dok su suorganizatori: Sveučilište u Zagrebu – Ekonomski fakultet, Fakultet elektrotehnike i računarstva – Inovacijski centar Nikola Tesla, Fakultet organizacije i informatike, Varaždin, Fakultet strojarstva i brodogradnje (Zavod za robotiku i automatizaciju proizvodnih sustava) te Sveučilište u Dubrovniku – Centar za istraživanje digitalne transformacije (CREDO).

Konferencijom želimo ohrabriti sve dionike za akceleriranje mjera i projekata kojima će se postići veća razina svjesnosti i spremnosti kod svih dionika nacionalnog razvoja. Vjerujemo kako će akceleratori pametnih industrija ubrzati gospodarski i društveni razvoj na velikim prilikama digitalnog doba. To je ujedno i motiv kojim se Programski odbor rukovodio definirajući tri ključne teme 3. Smart Industry Braistorm2022 konferencije. Konferencija će se održati kroz dva radna dana, s time da je 26.10. predviđeno praćenje uživo i online, dok je drugi dan, 27. listopad moguće konferenciju pratiti online.

Teme su:

A. Strateško pozicioniranje pametnih industrija i industry 5.0,

B. Prioritetni akceleratori razvoja pametnih industrija i razvoj digitalnih ekosustava,

C. Kritične infrastrukture i samodostatnost države i naroda: Smart food, Smart energy & Smart maritime.

Naime, gotovo nema niti jedne gospodarske djelatnosti koja nije intenzivno povezana s konceptima i rješenjima Smart Industry, radi realizacije velikih prilika koje nam je donijelo digitalno doba. Kroz stručna predavanja, panel diskusije i primjere iz prakse stručnjaci iz javnog sektora, akademske zajednice i gospodarstva predstavit će akceleratore s ciljem postizanja sinergijskih učinaka.