Nastavi na glavni sadržaj stranice

Konferencija Dan velikih planova – Prilike i opasnosti za 2020.

Okrugli stol Prognoze za 2020 – prilike i opasnosti
Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte, Branko Roglić, vlasnik Orbica, Simona Zavratnik, direktorica Petrokova te Slavko Vidović, vlasnik InfoDoma

11. međunarodna Liderova konferencija Dan velikih planova u zagrebačkom hotelu Westin okupila je 450 sudionika, predvodnika javnog i privatnog sektora u Hrvatskoj.

Lider je uoči konferencije među najuspješnijim poduzetnicima napravio anketu prema kojoj je vidljivo da su oni nešto manje optimistični u svojim prognozama za 2020. nego što su bili lani, kako u kretanjima BDP-a, tako i u vlastitim poslovnim rezultatima.

Na konferenciji su čelni ljudi i vlasnici uspješnih hrvatskih kompanija predstavili svoje prognoze i planove za iduću godinu: 

 – Trenutno se 20 zemalja priprema na nadolazeću krizu. Želio bih nekako pomoći Vladi da shvati da su nam potrebne neke drastične promjene. Treba nam Vlada koja je spremna radi pravih poteza izgubiti vlast, ali spasiti državu – istaknuo je Roglić. Kritizirao je kozmetičke promijene Vlade koja još uvijek ‘rak liječi aspirinima’.

Na okruglom stolu pod nazivom Prognoze za 2020 – prilike i opasnosti, na kojem je jedan od panelista bio i direktor InfoDoma prof. dr. sc. Vidović, istaknuta je potreba za smanjenjen državnog aparata koji opterećuje gospodarstvo, ali i nužnost digitalne transformacije, kao i promjene organizacijske kulture koja je jedan od najvećih prepreka uvođenju promjena.

Promjene su danas toliko česte da im se treba stalno prilagođavati, potrebno je učiti od kupaca i učiti od konkurencije i kroz male promjene se dolazi do velikih promjena. Veliki planovi traže velike poteze, zaključio je Vidović. 

Izvor: Lider