Press

Digital Transformation Conference Zagreb, 06. - 08. studenog 2018.


Digital Transformation Conference / DTC 2018 održat će se 06. - 08. studenog 2018. u Hotelu Westin u Kristalnoj dvorani u organizaciji Ekonomskog fakulteta Zagreb, Fakulteta organizacije i informatike Varaždin i InfoDom Grupe.
 
Na tragu dobrog odaziva 10-godišnje „Europske konferencije o poslovnim procesima BPC – Business Process Conference“, pokrećemo Digital Transformation Conference - DTC.
 
Svjesni smo da je danas fokus gospodarstva i javnog sektora na digitalnoj transformaciji.
 
Veliki broj naših tvrtki i javnih institucija barem će samima sebi priznati da nije u potpunosti zadovoljno koliko su sami napravili, a posebno nisu zadovoljni brzinom i utjecajem, na ukupno poslovanje i zadovoljstvo korisnika.
 
Ipak, puno je toga napravljeno i vjerujemo da je sada izvrsno vrijeme učiniti konkretnije korake: uspostavljeni su institucionalni, zakonodavni i infrastrukturni preduvjeti za digitalizaciju na razini EU, ali i u Republici Hrvatskoj, imamo svijetle primjere dobre prakse iz 4. industrijske revolucije (posebno u nekim granama gospodarstva) koji su rezultirali vrlo ohrabrujućim ishodima i za njih same ali i za njihovu okolinu/ekosustav.
  
Konferencija o digitalnoj transformaciji – DTC 2018 ima za svrhu zaokružiti najvažnija znanja i iskustva na području digitalne transformacije društva u cjelini, gospodarstva, javnog sektora i sveučilišta. Ujedno, cilj je primjerima pokazati što su najbolje prakse u pojedinim područjima, istaknuti dokazane platforme, metodologije i modele. Dodatno, cilj je uspostaviti i ojačati virtualne zajednice okupljene oko pojedinih tema, koje će nastaviti surađivati između konferencija, kao stožerni element našeg ekosustava.
 
Iskustvo je pokazalo da nema uspješne digitalne transformacije bez uspostave novog, digitalnog liderstva, nove organizacijske kulture koja potiče inovativnost, eksperimentiranje i pravo na pogrešku, a možda najvažnije – bez razvijanja novih, digitalnih vještina kao dijela strateških kompetencija za novo, digitalno doba.
 
DTC konferencija će se odvijati kroz četiri sekcije:
  1. Vođenje digitalne transformacije: lideri i vlasnici
  2. Digitalna transformacija u gospodarstvu
  3. eGovernment na valovima Tallinna
  4. Digitalne vještine i cjeloživotno učenje

     
U dva dana, više od 50 renomiranih autora iz Europske unije, zemalja članica, gospodarstvenika, sveučilišnih profesora i javnih djelatnika podijelit će svoja konkretna iskustva, poruke i prakse koje će svakom sudioniku pomoći u pronalaženju vlastitog puta kroz digitalnu transformaciju!


Više informacija na: digitalnatransformacija.com.hr