Press

Smart Cities 2018: Inovacije u službi građana, pametna rješenja u praksi

Neke od inovacija u službi građana – pametna rješenja u praksi predstavljena su u okviru Liderove konferencije Smart Cities 2018. – Pametnim rješenjima do održivog grada.

Pametan grad (smart city) koncept je cjelovitog i održivoga grada u kojem će kvaliteta ljudskoga života, ali i odnosa prema prirodnoj okolini biti na znatno višoj razini. Građani sa svojom kreativnošću, znanjem i vještinama, zajedno s umreženom gradskom infrastrukturom te uslugama usmjerenim prema korisniku, predstavljaju glavne prednosti suvremenih gradova u kontekstu postizanja gospodarskog rasta i bolje kvalitete života. Uglavnom se temelji na upotrebi pametnih mreža (smart grid), snažnijem uvođenju ICT tehnologija, internetskom povezivanju svih objekata (Internet of Things – IoT) primjeni komunikacija M2M (machine to machine), smanjenju onečišćenja okoliša, uvođenju inteligentnih transportnih sustava, ali i povećanju energetske učinkovitosti primjenom pametnog mjerenja i uvođenjem inovativnih rješenja u građevinarstvu.
 
 
O Platformi za integralno upravljanje Smart Cities uslugama – inovacijama i interoperabilnost na EU stndardima govorio je Slavko Vidović, predsjednik Uprave Infodoma, izloživši kako se zahvaljujući rješenjima koja razvija njegova tvrtka mogu u svakom gradu integrirati veliki broj pojedinačnih tehnoloških rješenja.
Prezentaciju možete pogledati ovdje.
Smart City brošuru preuzmite ovdje.
Za detaljnije informacije obratite se na e-mail: smartcity@infodom.hr

Izvor: Lider