Press

InfoDom dobio bespovratna EU sredstva za inovativni projekt u području digitalne transformacije poduzeća


Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održan je III. Znanstveni forum: Pametnim specijalizacijama do pametnog ekonomskog rasta. Cilj znanstvenog foruma je okupiti stručnjake iz poslovnog, javnog i znanstvenog života, kako bi se ukazalo na ključne gospodarske probleme Republike Hrvatske u europskom i globalnom okruženju te prezentirale smjernice vezane uz poticanje konkurentsnosti, ubrzanja ekonomskog rasta i ostvarenja društva blagostanja.

Prije samog Foruma potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta dr. sc. Martina Dalić potpisala je pet ugovora u sklopu poziva „Praćenje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja“.
Bespovratna sredstva za aktivnosti istraživanja i razvoja dobile su tvrtke InfoDom d.o.o., Dok-ing, Rimac automobili, Altpro d.o.o. te GDI d.o.o., ukupne vrijednosti 78,4 milijuna kuna.

Tvrtka InfoDom dobila je bespovratna sredstva za projekt „Razvoj inovativne platforme za digitalnu transformaciju poduzeća“ u energetskom sektoru. Tijekom razdoblja od tri godine InfoDom će zajedno sa Fakultetom za organizaciju i informatiku Varaždin provesti industrijsko istraživanje i eksperimentalni razvoj te će razviti IT rješenje koje će značajno pridonijeti digitalizaciji poduzeća. Ovdje je nužno naglasiti kako isključivo IT rješenja mogu imati ovakav utjecaj na cjelokupne sektore i industrije, a posljedično i gospodarstvo u cjelini kao ključ digitalizacije poduzeća. Poticanjem inovativnosti  će se povećati konkurentnost hrvatskog gospodarstva a posebno u sektoru energetike i energetske učinkovitosti koja počiva na učinkovitom vođenju sustava primjenom najnovijih ICT rješenja. Samim projektom će se osigurati i širenje i jačanje tvrtke InfoDom, kao i daljnje jačanje izvoza InfoDom Grupe.