Press

Anita Lovrić na Liderovoj konferenciji 48. sati govorila o pametnim rješenjima za učinkovitije upravljanje gradom- Izradi strategije za pametan grad prethodi hvatanje u koštac s izazovima grada koji su danas prilično raznoliki, od nedostatka financijskih sredstava, starenje stanovništva do dotrajale infrastrukture, a porasla su i očekivanja građana. Digitalna transformacija omogućila je da saznamo sve što se radi u gradu, što je gradonačelnik napravio taj tjedan i kada će riješiti naše probleme, rekla je Anita Lovrić, direktorica Izvršnog Centra za konzalting i agilne sustave u InfoDomu na konferenciji 48 sati – 8. susret gradonačelnika i poduzetnika.
 
Najbolji korak koji gradovi mogu poduzeti prije no što postanu pametni je snimanje poslovnih procesa kojim se utvrđuje koji su najveći problemi koje treba riješiti. Integriranje svih procesa, najbolje je rješenje, a uvođenjem strategije svi su na dobitku.
 
- Svi dionici pametnog grada imaju koristi od strategije: građani su informiraniji, poduzetnici imaju bolju podlogu i lakše investiraju, gradonačelnik ima jasan put gdje želi sa svojim timom doći, a njegov tim to lakše prati na operativnoj razini. Neki od pozitivnih ishoda provođenja strategije su bolja kvaliteta života, kvalitetnije gospodarstvo i bolje očuvanja okoliša, objasnila je Lovrić.