Press

Ustanova ILBA organizacijski partner Podravkinom Food Hackathonu


 

22. i 23. listopada 2016. godine održan je u Koprivnici prvi međunarodni Food Hackathon. Uvod je to u 4. međunarodnu korporativnu konferenciju o znanju i inovacijama koju organizira Podravka sa svojim tradicionalnim partnerima, od kojih je jedan i ILBA - Ustanova za obrazovanje odraslih u sklopu InfoDom Grupe.

Sudionici iz 12 zemalja, članovi Coolinarika zajednice, studenti prehrambenih i drugih fakulteta te strani studenti na razmjeni u Podravci, razvijali su svoje ideje u tri područja: Internet of Food (hrana i tehnologija), Cool Food (budućnost hrane) i Sustainable Food (hrana i održivi razvoj). ILBA tim bio je zadužen za mentorstvo u području Internet of Food, kao i metodologije pripreme, održavanja te korištenja rezultata Hackathona, kao efikasnog sredstva za razvoj inovativne kulture u organizacijama. Uvođenjem elemenata igre (gamification), otvorenih inovacija i društveno odgovornog poslovanja cijeli događaj je protekao u vrlo kreativnom i motivirajućem duhu. 
Za vrijeme rada, timovi su imali prilike putem Skype-a konzultirati se s vrhunskim ekspertima Stanford sveučilišta (USA). 
 
Na kraju, pred stručnim okom Podravkinog menadžmenta, predvođenih predsjednikom uprave Zvonimirom Mršićem, timovi su predstavili svoja rješenja te su dodijeljene i nagrade. Posebnu nagradu dodijelili su timovi birajući između sebe najbolje rješenje. 

Za više informacija pogledajte ovdje.