Press

Na Liderovoj konferencija o nabavi danas se moglo saznati kako iskustva iz javne nabave mogu pomoći privatnom sektoru

 
 
Na ovogodišnjoj konferenciji o nabavi naziva „Leadership u nabavi”, u organizaciji Hrvatske udruge nabavne djelatnosti i poslovnog tjednika Lider, brojni domaći i strani stručnjaci govorili su o trendovima, kompetencijama i osobnosti lidera u nabavi, korisničkom iskustvu s odjelom nabave, pregovaranju i leadershipu u nabavi, te se moglo saznati i kako iskustva iz javne nabave mogu pomoći privatnom sektoru.

Darko Gulija iz InfoDom-a je održao predavanje na temu „Kako iskustva iz javne nabave mogu pomoći privatnom sektoru“. Kao ključne faktore uspjeha naveo je kompetencije, organizaciju i tehnologiju. Kompetencije u javnoj nabavi moraju osigurati da procesi nabave doprinose ukupnom uspjehu i ostvarivanju ciljeva tvrtke, gdje je tvrtka sposobna iskoristiti inovativnost svojih dobavljača za ostvarivanje vlastitog uspjeha. Organizacija mora, kroz redizajn poslovnih procesa (BPM), osigurati da nabava bude integralni dio end‑to‑end poslovnih procesa tvrtke (procure-to-pay) usmjeren ukupnom lancu stvaranja vrijednosti. Na kraju, istaknuo je važnost tehnologije koja mora poticati digitalnu transformaciju cjelokupnog poslovanja tvrtke, gdje integrirana platforma za javnu nabavu razmjenjuje strukturirane podatke s ostalim poslovnim sustavima i osigurava ostvarivanje efekata primjene elektroničkog poslovanja.

InfoDomova rješenja za podršku end-to-end procesima nabave (e-Tendering, e-Aukcije, e-Račun, e-Plaćanja) osiguravaju odvijanje procesa nabave bez papira na brz i transparentan način, ubrzavanje poslovnih procesa kroz elektroničku razmjenu podataka i e‑Račun te usklađivanje strateških ciljeva nabave s ukupnom strategijom tvrtke primjenom FMC kontrola, Big Data Analysis tehnikama i BAM menadžerskim izvještavanjem.