Press

InfoDom suorganizator InfoFesta 2016


 
InfoDom Grupa je uz Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije Crne Gore suorganizator okruglog stola pod naslovom:
Digitalna transformacija industrija i izgradnja digitalnih preduzeća

 
Okrugli stol će se održati u sklopu InfoFest 2016, najvećeg skupa informatičkih dostignuća u Crnoj Gori, koji se odvija po 22. put u Budvi, od 25. rujna do 1. listopada.

Svjetski ekonomski forum (WEF) i EU ove godine intenzivno pozivaju zemlje, gospodarske asocijacije i poduzeća, da ubrzaju digitalnu transformaciju i iskoriste ogromne potencijale Industry 4.0 tehnologija.
Crna Gora je donijela „Strategiju razvoja informacionog društva Crne Gore do 2020. godine“ u okviru koje je u prioritetnom području e-Poslovanje identificirana i digitalna transformacija kao prioritet, tako da se Crna Gora pridružuje ovim globalnim procesima.

Digitalna transformacija veliki je izazov ali i velika prilika malih zemalja i ekonomija, da povećaju svoju održivost i konkurentnost te se  spremnije uključe u međunarodno poslovanje, a time steknu bolje pozicije i rast GDP-a.
Teme okruglog stola obuhvatit će: preporuke Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) i Europske unije za digitalnu transformaciju industrija, preduvjete za primjenu novih tehnologija i uloga vlada, regulatorne okvire, otvorene inovacije i IMS sustave (Innovation Management System), Digital Service Infrastructure (DSI) - Infrastruktura digitalnih servisa, edukaciju za nova znanja, vještine i kompetencije (e.Skills i e-Competencies) te agilnost kompanija i društvo znanja.

Prof. dr. sc. Slavko Vidović održat će jedno od dva uvodna predavanje okruglog stola pod naslovom: Preporuke Svjetskog Ekonomskog Foruma i EU: Kako pristupiti implementaciji?

Sudionici okruglog stola u duhu 5-Helix modela, bit će ugledni profesori sa sveučilišta, predstavnici javne uprave, tvrtki  kao i EU stručnjaci za e-Poslovanje.