Press

Potpisano Pismo namjere između Inovacijskog centra Nikola Tesla - ICENT i tvrtke InfoDom

 

 
U četvrtak 25. kolovoza 2016. godine, potpisano je Pismo namjere o suradnji na zajedničkim razvojno-istraživačkim projektima između Inovacijskog centra Nikola Tesla - ICENT i tvrtke InfoDom
 
Pismo namjere potpisali su privremeni ravnatelj ICENT-a prof. dr. sc. Nedjeljko Perić i direktor tvrtke InfoDom prof. dr. sc. Slavko Vidović. Ovim je Pismom namjere Inovacijski centar Nikola Tesla podržao Inicijativu za ubrzanje digitalne transformacije (DTI – Digital Transformation Initiative), koja će pokrenuti niz projekata iz područja digitalnih poduzeća, pametnih gradova i sustava za upravljanje inovacijama.
 
Zajednička namjera je da se, na osnovi sinergijskih potencijala navedenih komplementarnih strateških programa inicijativa, identificiraju, osmisle, razviju i realiziraju konkretni projekti inovativne primjene u gospodarstvu i društvu, čime bi se izbjegla suvišna preklapanja, optimalno iskoristile vlastite mogućnosti i resursi te nacionalni i europski izvori sredstava za istraživanje i inovacije.
 
Strateški razvojni program InfoDoma temeljen je na ,,Inicijativi za digitalnu transformaciju", pokrenutoj pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske (Ministarstva gospodarstva), a primarno područje i svrha su:
  •  uspostava procesa suradnje na nacionalnoj razini između gospodarskih subjekata, sveučilišta, Vlade RH i medija;
  •  izgradnja modela digitalnog poduzeća, ali i razvoj poticajnog okruženja za izgradnju digitalnih poduzeća;
  •  razvoj ustanova i programa za cjeloživotno obrazovanje te izgradnja svijesti kod medija o njihovoj ulozi u razvoju društva znanja;
  •  zajednički razvoj ambijenta digitalizirane okoline za razvoj gospodarstva, s Vladom RH i sveučilištima, koji nose posebnu odgovornost, kako bi se izgradila potrebna infrastruktura i kultura za stalne inovacije.