Press

Studenti FER-a osvojili drugo mjesto na Elektrijadi 2016.

 

U konkurenciji više od 1800 studenata s dvadeset elektrotehničkih fakulteta iz regije, FER je osvojio drugo mjesto.

Od 12. do 17. svibnja 2016. godine, studenti i djelatnici FER-a sudjelovali su na međunarodnom studentskom natjecanju Elektrijada 2016. koje je održano u Riminiju, u Italiji. 


U ukupnom poretku zagrebački FER osvojio je 2.mjesto, iza ETF Beograda i ispred ETF Sarajeva. Iako je ove godine prvo mjesto FERu pobjeglo za 29 boda, drugo je mjesto također veliki uspjeh budućih inženjera i aktivnih sportaša. Jednak je poredak bio i u natjecanju u znanju (64 boda iza prvoplasiranog ETF Beograda). No u sportu, FER je dominantan kao i prošlih godina, osvojivši 1.mjesto. FERovci su osvojili zlato u nogometu, rukometu, stolnom tenisu, veslanju i krosu, srebro u odbojci i broncu u košarci. FERovke su osvojile zlato u veslanju, a srebro u krosu i stolnom tenisu. Drugi u sportu bio je ETF Beograd, a treći FTN Novi Sad. 

Cilj Elektrijade jest, prije svega, potaknuti druženje među studentima, natjecanjima u znanju istaknuti najbolje buduće inženjere te sportskim natjecanjima popularizirati sveučilišni sport. Ove godine na Elektrijadi je sudjelovalo 20 fakulteta među kojima ih je 7 bilo iz Hrvatske (FESB Split, FOI Varaždin, ETF Osijek, RITEH Rijeka, Algebra Zagreb, TVZ Zagreb i FER Zagreb) te 13 iz regije (ETF Beograd, ETF Sarajevo, FTN Novi Sad, ELFAK Niš, ETF Banja Luka, FTN Čačak, ETF Istočno Sarajevo, FEIT Skopje, FET Tuzla, ICT Beograd, RAF Beograd, FPN Beograd, FIN Kragujevac). 

Uprava zagrebačkog FER-a od početka je pružala financijsku, organizacijsku i moralnu potporu svojim studentima i zaposlenicima - profesorima i asistentima - koji pripremaju natjecatelje tijekom godine, sudjeluju na natjecanju, druže se sa studentima i povezuju sa zaposlenicima drugih fakulteta. Kvalitetu Elektrijade prepoznaje i sve više tvrtki iz poslovnog svijeta. 

Višegodišnji partner natjecanja je tvrtka InfoDom koja svojim doprinosom potiče razvoj i napredak mladih inženjera. Studenti su, osim u natjecanjima, imali priliku sudjelovati u dodatnim sadržajima: kvizu općeg znanja i plesnoj radionici.
Više pogledajte na linku.