Press

Održan jubilarni 10. Oracle Cloud DayVodeći svjetski proizvođač poslovnog softvera i hardvera Oracle održao je godišnju konferenciju Oracle Cloud Day. Ovogodišnja konferencija održana je pod motom „Preoblikuj svoju sutrašnjicu“ („Transform Your Tomorrow“), a glavna tema bila je migracija poslovanja u Cloud kao važan iskorak u modernizaciji i inovaciji poslovanja.

Konferenciju koja je okupila više od 400 uzvanika otvorio je Marin Tadić, generalni direktor Oracle Hrvatske. Među ostalim govornicima na konferenciji su govorili menadžeri Oraclea Olga Rumelioti, Duncan Harvey i Scot Wilson, te Nenad Bakić, direktor Selectio, koji je održao predavanje o robotici kao idelanom ulazu u STEM edukaciju i promjenu mantaliteta. Mario Mrljić, direktor NEOS-a, je govorio o Big Data projektima i konkretnim primjerima njihove uspješnosti dok je Maja Salomon iz Privredne banke Zagreb predstavila implementaciju Oracleovog rješenja Real-Time Decisions (RTD) u poslovanju te banke. Konferencija je nastavljena zanimljivim predavanjima o dometima novih tehnologija.
Drugi dio konferencije bio je posvećen prezentacijama brojnih studija slučaja, rješenjima i primjerima najbolje prakse koje su predstavili partneri konferencije; tvrtke Qubix, CS Computer Systems, Micros, Computech, Ericsson Nikola Tesla, Multicom, InfoDom, King ICT, IN2 te Combis.

Anita Lovrić i Mario Vidaček iz tvrtke InfoDom u svojoj prezentaciji „Od modela procesa do izvršenja procesa - implementacija Oracle BPM  Suite-a u BH Telekomu” predstavili su projekt uspostave upravljanja poslovnim procesima i implementacije Oracle BPM Suite-a u BH Telecomu, kao prvi projekt  u SEE regiji potpune digitalizacije procesa iz modela procesa. Projekt je imao za cilj uspostavu kontinuiranog upravljanja poslovnim procesima te unaprjeđenje i digitalizaciju kritičnih poslovnih procesa. Kao rezultat uspostavljen je radnog okvira za „Business Process Governance“, izvršeno podizanje razine organizacijskih kompetencija za upravljanje poslovnim procesima, identificirani su i modelirani postojeći poslovni procesi u svrhu analize i podizanja efikasnosti poslovnih procesa, kao i kvalitete usluga, te su redizajnirani kritični poslovni procesi i na istoj platformi digitalizirani odabrani procesi.