Press

Microsoft NetWork6 konferencija 

U Neumu, od 18. - 20. travnja, u organizaciji Microsoft Bosna i Hercegovina, održana je 6. Microsoft NetWork konferencija. Konferencija je okupila više od 700 vodećih IT stručnjaka i menadžera te 80 lokalnih i regionalnih predavača čiji radovi obrađuju teme o Cloud servisima i Cyber kriminalu s naglaskom na lokalne okvire te tranziciji na Cloud servise i predstavljanje partnerskih rješenja.

Konferenciju je otvorio član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović koji je pohvalio organizaciju te istakao značaj informacijskih tehnologija. Enis Šahinović, direktor konferencije poručio je da im je želja da svojim korisnicima iz poslovnog svijeta, svijeta tehnologije pokažu kako koristiti neke nove servise koje nije bilo moguće koristiti ranije.

Tvrtka InfoDom je i ove godine bila jedan od sponzora konferencije a prof. dr. sc. Slavko Vidović održao je predavanje „Digitalno poduzeće između WEF preporuka i EU deklaracije o digitalnoj transformaciji“, u kojem se osvrnuo na alarmantne reakcije WEF-a i EU, strateške planove i izvore financiranja te dao zaključne preporuke za javnu upravu i ICT sektor.