Press

Akcija „Zagreb za Guinness, zagrli za rijetke“

Zaposlenici tvrtke InfoDom priključili su se akciji, priključite se i Vi!

Hrvatski savez za rijetke bolesti u nedjelju, 21. veljače 2016. započeo je međunarodnu inicijativu Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke, kojom će pokušati oboriti svjetski rekord u broju prikupljenih fotografija zagrljaja i tako kreirati najveći online album fotografija na svijetu. Akcija se provodi povodom Međunarodnog dana rijetkih bolesti, koji se u cijelom svijetu obilježava 29. veljače, a cilj je upoznati javnost s potrebama i problemima osoba koje boluju od rijetkih bolesti.

Cijela Hrvatska i još devet drugih zemalja priključit će se ovoj kampanji i u „Tjednu zagrljaja“ ( 21. do 27. veljače) pokušati prikupiti više od 108 121 fotografiju, koliko iznosi sadašnji svjetski rekord.
Rijetke bolesti su one bolesti koje se javljaju na manje od 5 pojedinaca na 10 000 stanovnika. U Europi od njih boluje oko 6-8% cjelokupne populacije, a samo u Hrvatskoj je riječ o brojci od 250 do 340 tisuća hrvatskih građana.

Pokažimo im barem jednim zagrljajem da mislimo na njih. Sve što je potrebno jest u spomenutom razdoblju snimiti fotografiju zagrljaja i učitati ju na online platformu www.hugforrare.com