Press

Forum e-Nabava, Beč 01.–03. prosinca 2015. 
U Beču je od 01.–03. prosinca 2015. održan forum pod nazivom  „E-Procurement Forum: Enhancing Public Spending“ na temu "Korištenje podataka e-Nabave za mjerenje transparentnost i učinkovitost javne potrošnje".
Na Forumu, koji su zajednički organizirali Svjetska banka i EBRD u suradnji s drugim partnerima i donacijskim organizacijama, sudjelovali su predstavnici iz više od 20 zemalja Europe i Središnje Azije.

Glavni cilj Foruma bio je pružiti priliku agencijama za javnu nabavu iz zemalja Europe i Središnje Azije da podijele svoja iskustva i prakse iz e-Nabave, s posebnim naglaskom na podacima e-Nabave i njihovoj uporabi za vrednovanje javne nabave na temelju pokazatelja nabave uz korištenje standarda otvorenog ugovaranja.

Posljednjeg dana Foruma, održan je okrugli stol na kojem su sudionici imali priliku za direktni kontakt s dobavljačima proizvoda i usluga iz domene elektroničke javne nabave, kako bi bolje razumjeli kako različiti proizvode i usluge usmjerene na analitičke podatke nabave i benchmarking alate mogu zadovoljiti njihove potrebe.

Darko Gulija iz InfoDoma predstavio je prednosti eSPIN@ platforme u implementaciji cjelovitog procesa integrirane elektroničke javne nabave. eSPIN@ platforma je uspješno primijenjena za realizaciju nacionalnih sustava elektroničke javne nabave u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu te predstavlja jedno od vodećih rješenja u Europi u svojem području.