Press

Hrvatski proizvod u finalnom krugu u svjetskoj konkurenciji izbora za inspekcijski sustav za sva državna tijela Kraljevine Jordan

Na nadmetanju za projekt informatizacije inspekcija za sva državna tijela Kraljevine Jordan, kojeg financira Svjetska banka, hrvatski proizvod e-Inspektor, tvrtke InfoDom iz Zagreba, ušao je u finalni krug u svjetskoj konkurenciji. Od jedanaest ponuda, uz hrvatski proizvod su u užem krugu još dva rješenja iz SAD-a, nakon što su predstavnici InfoDoma u suradnji s lokalnim partnerom Estarta Solutions prezentirali sustav ekspertima Svjetske banke i Vlade Jordana.

Proizvod tvrtke InfoDom je karakterističan po tome što koristi tehnike umjetne inteligencije za procese organizacijskog učenja i distribucije inspekcijskog znanja, ali i po tome što ima jedinstven model cjelokupne državne uprave jedne zemlje, s nadležnostima upravnih područja i pripadnih upravnih funkcija. Sustav e-Inspektor zadovoljava i zahtjeve interoperabilnosti EU okvira EIF 2.0 za interoperabilnošću razmjene poruka kao i interoperabilnosti javnih registara, koji se koriste za licence za djelatnosti gospodarskih subjekata. Iz navedenih karakteristika vidljiva je i prednost ovoga proizvoda tj. da se na jednoj instalaciji mogu izvršavati svi inspekcijski postupci jedne zemlje. e-Inspektor sustav već radi u nizu instalacija u području Jugoistočne Europe.