Press

Središnju javnu nabavu Kosova izgrađuje tvrtka InfoDom

 
Središnju javnu nabavu Kosova izgrađuje tvrtka InfoDom

Na natječaju Svjetske banke, u konkurenciji globalnih kompanija, tvrtka InfoDom iz Zagreba, u konzorciju sa tvrtkom Komtel iz Prištine, dobila je ugovor za implementaciju, a u fokusu je središnja elektronička javna nabava.

Delegacija predstavnika institucija nadležnih za javnu nabavu Republike Kosova, u posjetu hrvatskim tijelima državne uprave, upoznala se i razmjenjuje iskustava u upravljanju sustavom elektroničke javne nabave. Elektronička javna nabava Kosova objedinjuje centralnu nabavu, e-Tendering, žalbene procedure, realizaciju ugovora i okvirnih sporazuma, e-Naručivanje, e-Aukcije (reverzne i prodajne)  – „end to end“ proces od planiranja do računa.

Po riječima direktora izvoznog programa tvtke InfoDom, Hrvoja Sagraka, radi se o projektu nacionalne važnosti za Republiku Kosovo, koji pored ekonomskih ušteda i osiguranja pravne urednosti, ima ciljeve izgradnje sustava cjelovite elektroničke javne nabave, sukladno najboljim europskim praksama i preporukama. Taj projekt je i dio reforme javne uprave i izgradnje kapaciteta usmjerenih na ubrzani razvoj države, postizanje trajnih pozitivnih učinaka na gospodarstvo Kosova i usvajanje europskih standarda.

InfoDom u konzorciju s lokalnim partnerom ne samo da isporučuje informacijsku tehnologiju, već također i putem vlastite ekspertize, u području javne nabave, sudjeluje u konsolidaciji poslovnih procesa svih institucionalnih dionika u javnoj nabavi zajedno s preporukama za nadogradnju regulatornog okvira za e-javnu nabavu.