Press

Dodijeljene Povelje MIPRO za izniman doprinos razvoju tehnologije


 

Tijekom održavanja Međunarodnog skupa za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku – MIPRO 2015, u Kongresnoj dvorani Hotela Adriatic u Opatiju, danas je upriličeno svečano uručivanje Povelja MIPRO za izniman doprinos razvoju ICT tehnologije. Prof. dr. sc. Petar Biljanović, Predsjednik međunarodnog programskog odbora skupa MIPRO uručio je Povelju MIPRO za izuzetna dostignuća na polju tehnološke komunikacije Bojanu Mušćet, iz odjela za korporativne komunikacije u Hrvatskom Telekomu, a Povelju MIPRO za izuzetna dostignuća na polju tehnološkog novinarstva Draganu Petricu, izvršnom uredniku mjesečnika Bug.
Konferencija se održava u organizaciji hrvatske ICT udruge MIPRO uz brojne suorganizatore, a izuzetnu podršku organizaciji skupa tradicionalno pružaju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.
Tvrtka InfoDom i ove godine sudjeluje kao srebrni pokrovitelj skupa. Svečano otvaranje skupa MIPRO održalo se tradicionalo, središnjeg dana konferencije u srijedu 27. svibnja u 10.15 sati u Kongresnoj dvorani Grand hotel Adriatic u Opatiji. Nakon pozdravne riječi i dodjele nagrada i priznanja zaslužnim pojedincima i tvrtkama iz ICT svijeta uslijedila je plenarna rasprava na temu „Strategija pametne specijalizacije“. Voditelj i moderator bio je Vedran Mornar, a panelisti Darinko Bago, Boris Batelić, Petar Biljanović, Rozelindra Čož-Rakovac, Mladen Mauher, Ivan Vidaković i prof.dr.sc. Slavko Vidović, direktor InfoDoma, raspravljali su o društvenim ciljevima, strategiji dostupnoj svakom građaninu na ulici, a ne samo stručnjacima.