Press

FER obranio prvo mjesto u ukupnom plasmanu na Elektrijadi 2015. u Bečićima u Crnoj Gori


 
U razdoblju od 19. - 24. svibnja održana je Elektrijada 2015. u Bečićima u Crnoj Gori. Na ovogodišnjoj Elektrijadi FER je predstavljalo 250 studenata i djelatnika fakulteta. Treću godinu zaredom studenti FER-a osvojili su prvo mjesto u ukupnom poretku. Sve plasmane FER-ovaca možete pogledati na linku.
 

Elektrijada je međunarodno sveučilišno natjecanje studenata elektrotehničkih fakulteta na kojem sudjeluje više od 1000 studenata iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Češke, Slovačke, Bugarske, Srbije, Rumunjske, Makedonije i Crne Gore. Studenti se natječu u znanju i sportu za što bolji ukupni plasman svojih fakulteta. Cilj Elektrijade je kroz natjecanja u znanstvenim disciplinama istaknuti najbolje buduće inženjere, te kroz sportska natjecanja popularizirati sveučilišni sport, potaknuti druženje i razmjenu iskustava među studentima.

Tradicionalnu podršku novodolazećim snagama InfoDom je i ove godine pružio kroz zlatno sponzorstvo, naglašavajući svoje opredjeljenje za suradnju javne uprave, znanosti i poslovnog sektora prema konceptu Triple Helix. Zanimljivo je da se Elektrijada održala u Crnoj Gori, gdje je InfoDom nedavno otvorio svoju tvrtku, nakon nekoliko uspješnih projekata upravo u području elektroprivrede.
Čestitke svim sudionicima natjecanja.