Press

SPIN@ u JP Elektroprivreda BiH

InfoDom je krajem veljače 2015. godine uspješno završio projekt implementacije rješenja Sustava za nadzor i upravljanje procesom javnih nabavki SPIN@ u JP Elektroprivreda Bosne i Hercegovine (EP BiH). Cilj uvođenja sustava SPIN@ bio je uspostava efikasnog procesa planiranja centraliziranih nabava, te upravljanje cjelokupnim nabavnim procesom, od planiranja preko kreiranja zahtjeva za nabavu, provođenja postupka do ugovaranja. Drugi cilj bio je ostvarivanje bolje kontrole nad troškovima.

EP BiH, kao jedna od vodećih kompanija u BiH je prepoznala prednosti i koristi koje sveobuhvatno rješenje kao SPIN@ pruža u omogućavanju kvalitetnijeg planiranja nabave, preglednosti informacija o svim tenderima/ ponuđačima/ ugovorima i realizaciji, automatskom kreiranju dokumentacije postupaka, bolje protočnosti informacija i dokumentacije između funkcionalnih cjelina, te bolje kontrole trošenja financijskih sredstava koje kao rezultat imaju efikasnije upravljanje financijskim sredstvima, kao i donošenje boljih poslovnih odluka.

Očekuje se da primjena rješenja SPIN@ za centralizirane nabave EP BiH u kratkom vremenu ostvari značajne koristi i uštede standardizacijom cjelovitog procesa nabave, stoga je već u planu i druga faza implementacije koja će obuhvatiti nabave svih podružnica EPBiH.