Press

InfoDom zlatni sponzor studenata FER-a na Elektrijadi 2015. u Bečićima u Crnoj Gori

 
 
 
U razdoblju od 19. - 24. svibnja održava se Elektrijada 2015. u Bečićima u Crnoj Gori. Na ovogodišnjoj Elektrijadi FER će predstavljati 250 studenata i djelatnika fakulteta, te će studenti po drugi put braniti titulu najboljeg fakulteta na Elektrijadi. Dvije godine za redom osvajali su prvo mjesto u ukupnom poretku, a intezivne pripreme studenata za obranu naslova traju već od početka akademske godine.

Elektrijada je međunarodno sveučilišno natjecanje studenata elektrotehničkih fakulteta na kojem sudjeluje više od 1000 studenata iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Češke, Slovačke, Bugarske, Srbije, Rumunjske, Makedonije i Crne Gore. Studenti se natječu u znanju i sportu za što bolji ukupni plasman svojih fakulteta. Cilj Elektrijade je kroz natjecanja u znanstvenim disciplinama istaknuti najbolje buduće inženjere, te kroz sportska natjecanja popularizirati sveučilišni sport, potaknuti druženje i razmjenu iskustava među studentima.

U natjecanju sudjeluju studenti odabrani od strane profesora FER-a koji osim dosadašnjih uspjeha u akademskom obrazovanju, moraju zadovoljiti i pragove na kvalifikacijskim ispitima. Ove činjenice čine sudionike ovog međunarodnog natjecanja apsolutno najboljim studentima generacije.

Tradicionalnu podršku novodolazećim snagama InfoDom će i ove godine pružiti kroz zlatno sponzorstvo, naglašavajući svoje opredjeljenje za suradnju javne uprave, znanosti i poslovnog sektora prema konceptu Triple Helix. Zanimljivo je da se Elektrijada održava u Crnoj Gori, gdje je InfoDom nedavno otvorio svoju tvrtku, nakon nekoliko uspješnih projekata upravo u području elektroprivrede.