Press

Projekt e-Javna nabava na Kosovu

U prosincu 2014. InfoDom je, u partnerstvu s lokalnom tvrtkom KOMTEL, započeo projekt Razvoja ili prilagodbe transakcijskih modula za sustav e-Javne Nabave (“Development or Customization of Transactional Modules for e-Procurement System”).
Projekt je financiran od strane Svjetske banke za Ministarstvo financija, odnosno Komisije za javne nabave Republike Kosovo, u okviru Projekta modernizacije javne uprave. Projekt je dobiven u jakoj međunarodnoj konkurenciji od preko 10 ponuditelja, odnosno konzorcija.

Cilj projekta je tijekom sljedećih 12 mjeseci implementirati InfoDomovu SPIN@ platformu za elektroničku javnu nabavu koja će podržati End – to- End procese javne nabave, od plana nabave preko provedbe postupaka do realizacije ugovora i plaćanja.
Sustav će podržavati i procese centralne nabave, elektroničke dražbe, te procese rješavanja žalbi.

Riječ je o projektu istaknute nacionalne gospodarske i političke važnosti za Kosovo, s obzirom da je javna nabava jedan od bitnih generatora razvoja gospodarstva. Digitalizacijom poslovnih procesa koji su regulatorno usklađeni s najboljim europskim praksama u elektroničkoj javnoj nabavi, što treba jamčiti transparentnost, tržišno natjecanje i poštivanje svih ostalih načela javne nabave, ujedno se postiže efekt uređene zemlje i društva uz primicanje javne uprave europskim standardima. InfoDom ovim projektom potvrđuje domensku ekspertizu u području javne nabave, ne samo u Hrvatskoj, nego i u široj regiji, s već realiziranim implementacijama nacionalnih sustava javne nabave u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.