Press

ILBA s danskim gospodarstvenicima o projektima u zdravstvu


U sklopu državnog posjeta danske kraljice i vodećih ljudi najuspješnijih danskih firmi, predstavnici InfoDoma i ILBA Akademije susreli su se s izaslanstvom za sektor zdravstva te sudjelovali na okruglom stolu o transformaciji zdravstva.
 
Predstavljen je projekt Svjetske banke reinženjeringa poslovnih procesa Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, kojega je InfoDom dobio u konzorciju s francuskom kompanijom Sofreco/Conseil Sante, kao i projekt integracije nacionalnih registara u zdravstvu s kanadskom tvrtkom Barrington Consulting Group. Ovo je značajno priznanje budući da je dansko zdravstvo jedno od najbolje organiziranih na svijetu, a danski pacijenti godinama u anketama iskazuju najveće zadovoljstvo kvalitetom usluge koju dobivaju.

Najveći interes iskazan je za iskustva InfoDoma i ILBA-e u području interoperabilnosti e-Računa, što je posebno značajno obzirom da je Danska jedna od najuspješnijih zemalja u EU na tom području.
 
Uz primjenu suvremene tehnologije, kao najvažniji faktor uspjeha su prepoznati standardizirani poslovni procesi, prijenos znanja, stvaranje interaktivnih zajednica (community-a) eksperata i korisnika iz pojedinih područja, te dijeljenje najbolje poslovne prakse.