Press

Održana konferencija CASE 26 pod sloganom „Pratimo trendove u razvoju softvera“

02. i 03. lipnja 2014. u Hypo centru održala se 26. developerska konferencija o metodama i alatima za razvoj poslovnih i informatičkih sustava CASE 26. Konferencija je održana u organizaciji tvrtke CASE d.o.o., pod srebrnim pokroviteljstvom tvrtke InfoDom i Fakulteta organizacije i informatike.

Hrvoje Sagrak, direktor izvoznih programa tvrtke InfoDom, zajedno sa Nikom Pavić iz HZZO-a održao je prezentaciju „Reinženjering poslovnih procesa na primjeru nacionalnog zdravstvenog osiguravatelja“. Riječ je projektu koji se odvijao u dvije faze, prva faza pokrivala je analizu postojećih poslovnih procesa, dok je druga faza pokrivala razvoj budućih poslovnih procesa, a sam projekt odrađen je uz konzorcijski pristup domaćih i stranih konzultanata. Francuska tvrtka, Conseil Sante bila je voditelj projekta, a kozultantska tvrtka iz Zagreba KORIS zajedno sa tvrtkom InfoDom bile su članovi konzorcija.
 
Nika Pavić iz HZZO-a naglasila je da je projekt započet s namjerom optimizacije sustava poslovanja, minimiziranja administrativnog opterećenja i približavanja sustava osiguranicima s obzirom da je zatečeno stanje ukazivalo na manjak horizontalne i vertikalne komunikacije i tromost sustava, slabi protok informacija unutar Zavodskih odjela, preklapanje nadležnosti i slično. Cilj projekta je bio postići odmak od trome državne službe ka modernom nacionalnom osiguravatelju. Tom je prigodom Pavić izrazila zadovoljstvo sinergijskim radom zaposlenika HZZO-a i konzultanata koji je rezultirao artikuliranjem očekivanih ciljeva.

Metodologiju rada predstavio je Hrvoje Sagrak: „Provedeno je modeliranje poslovnih procesa prema normi BPMN 2.0. Dizajn novih poslovnih procesa je usklađen s Best Practice pristupom prema APQC –PCF Healthcare Payer te je provedena sistematizacija mogućih unapređenja“, izjavio je Sagrak te dodao da su u okviru projekta isporučene 42 konkretne preporuke za optimizaciju poslovnih procesa radi unaprijeđenja efikasnosti i efektivnosti poslovanja HZZO-a.