Press

Međunarodni ICT skup MIPRO 2014.

37. po redu najveći međunarodni stručno-znanstveni ICT skup u ovom dijelu Europe – MIPRO 2014 započeo je 26. svibnja u Opatiji, a posvećen je informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji.
Konferencija se održava u organizaciji hrvatske ICT udruge MIPRO uz brojne suorganizatore, a izuzetnu podršku organizaciji skupa tradicionalno pružaju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture. Tehnički kosponzor skupa je ugledni američki IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) koji će radove prezentirane na skupu indeksirati u svojoj bazi IEEE Xplore.
 
Tvrtka InfoDom sudjelovala je kao srebrni pokrovitelj skupa. Direktor InfoDoma, prof. dr. sc. Slavko Vidović zajedno s Ivanom Vidakovićem, direktorom Microsofta Hrvatska,  prof. dr. sc. Sašom Zelenikom, zamjenikom ministra znanosti, obrazovanja i sporta, Darinkom Bagom, predsjednikom Uprave Končara, mr. sc. Gordanom Kovačević, predsjednicom Ericssona Nikola Tesla d.d. i prof. dr. sc. Petrom Biljanovićem, predsjednikom Programskog odbora MIPRO sudjelovao je na plenarnoj raspravi na temu Obrazovanje za 21. stoljeće koja je održana na svečanom otvorenju, a moderirao ju je predsjednik MIPRO-a prof. dr. sc. Vedran Mornar.

Stručnjaci InfoDoma Danijel Matić i Alan Čičak održali su tri prezentacije: Elektronički račun u Republici Hrvatskoj i SEPA inicijativa, Poslovna inteligencija u sustavu informacijskog posrednika za elektronički račun te Adresiranje i usmjeravanje e-dokumenata u sustavu informacijskog posrednika za uslugu e-Računa u suradnji s prof. dr. sc. Damirom Kalpićem i prof. dr. sc. Borisom Vrdoljakom sa Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.