Press

InfoDom je obnovio status Microsoft Gold Certified Partner

Tvrtka InfoDom je nositelj zlatnog statusa Microsoft Gold Certified Partner. Uz to je razvila i niz kompetencija: Application Development, Application Integration, Data Platform, Server Platform, OEM i time se dokazala na polju razvoja aplikacija, aplikacijskih platformi, kolaboracijskih sustava, baza podataka, implementacije i integracije aplikacija i računalnih sustava.
Microsoft Partner Network predstavlja mrežu Microsoftovih partnera s najvišom razinom kompetencije i stručnosti u Microsoft tehnologijama, dakle onih koji imaju najbližu radnu povezanost s Microsoft-om te znanje kako tu tehnologiju implementirati. Kompanija Microsoft specijalizirana je za proizvodnju softvera, operativnih sustava, online servisa, a distribuciju, prodaju i implementaciju prepušta partnerima.
Da bi mogli biti umreženi u Microsoft Partner Network, partneri moraju imati stručne ljude, profesionalce koji su certificirani na Microsoftovim tehnologijama. Svaka tvrtka koja djeluje u mreži mora zapošljavati određeni broj takvih ljudi. Ovisno o tome kojom se Microsoftovom tehnologijom bavi te koliko takvih ljudi sa potrebnim certifikatima ima, tvrtka može steći srebrno ili zlatno partnerstvo. Dakako, partnerstvo je potrebno svake godine obnoviti, a s obzirom da izlaze nove tehnologije i proizvodi potrebna je i nadogradnja certifikata.
Benefiti Microsoftove mreže partnera su baze znanja za svaki pojedini Microsoft produkt, predprodajna pomoć, suradnja na projektima, tehničko i tehnološko unapređivanje, edukacija i trenininzi, demonstracije, laboratoriji, razne savjetodavne aktivnosti, a nikako ne treba zaboraviti dostupne servise i support bilo putem online specijalnih foruma i kolaboracijskih sustava ili tehnički pozivom ili samim  izlaskom na teren.