Tehnologije

Oracle

Od samog osnutka InfoDom je prepoznao Oracle kao strateškog partnera, snažnog dobavljača modernih tehnologija ali i znanja iz područja razvoja i implementacije aplikacijske programske opreme.

U svom radu koristimo se dobro isprobanim i dokazanim metodama razvoja, kao što je poznata Oracle CDM metodologija. Premda je najveći dio programskih proizvoda razvijen prema CDM metodologiji, u zadnje vrijeme se sve više oslanjamo i na UML kao univerzalni jezik za modeliranje aplikacijskih sustava i metodologije koje se na njemu zasnivaju, kao što je Oracle Unified Method (OUM). S jedne strane snažno oslanjanje na dobro isprobane metodologije, a s druge na sustav kvalitete, jamči nam visoku pouzdanost i kvalitetu gotovih proizvoda.

Kao certificirani Oracle partner imamo pristup najmodernijim i najnovijim tehnolgijama. Ali ne samo da imamo pristup, nego ih zaista i koristimo i sasvim slobodno možemo utvrditi korištenje i implementaciju proizvoda koji su u samom svjetskom vrhu. Sve naše Oracle aplikacije koriste najmodernije baze podaka (Ora DBMS 10g), aplikacijske poslužitelje (Oracle Application Server (10g), razvojne alate (Oracle Designer, Forms & Reports 10g, Jdeveloper 10G...).

Ako bismo htjeli istaknuti najbitniju značajku naših aplikacija, onda bi to svakako bila njihova snažna orijentiranost na Internet/intranet tehnologije. Gotovo sve aplikacije imaju odgovarajuća Web sučelja, tako da je moguće koristiti ih sa bilo kojeg mjesta ili u bilo kojoj situaciji. Dakle, svojim korisnicima osiguravamo pristup do aplikacija bez obzira da li se nalaze za svojim radnim stolom, u udobnosti vlastitog doma ili su negdje na putu, u autu, vlaku ili avionu.

Veći dio razvoja direktno je podržan CASE alatom, Oracle Designer-om. Na taj smo način dobili izuzetnu fleksibilnost aplikacija, visoku dokumentiranost te kvalitetno upravljanje promjenama. Međutim, aplikacije koje nije bilo moguće u potpunosti podržati CASE alatom, nastojimo modelirati tako da se smanji udio programiranja na najmanju moguću mjeru.

InfoDom Oracle razvojni tim je pronašao dobitnu kombinaciju ljudi-metoda-tehnologije i svojim korisnicima jamči pronalaženje odgovora na sve izazove poslovnog i tehnološkog okruženja.