Tehnologije

Odoo

 
Odoo (promijenio ime iz OpenERP) je rješenje otvorenog koda – Open source. Radi se o softveru koji je potpuno besplatan i slobodan za korištenje.
Klijent može, ali ne mora angažirati proizvođača ili treću stranu za određene usluge poput edukacije, implementacije, održavanja, podizanja na višu verziju i slično.

Odoo se generalno smatra jednim od najboljih ERP rješenja u širem smislu. Uz standardne ERP module Odoo sadrži brojne druge funkcionalnosti poput Upravljanja projektima i Upravljanja znanjem i jedino je rješenje koje standardno omogućuje 7 različitih pogleda na podatke – forma za unos, lista, kanban, kalendar, gantogram, grafički i potpuni GIS pogled.

Okosnica Odoo-a je vrhunska RAD platforma koja omogućuje izgradnju novih modula u nevjerojatno kratkom vremenu – čak do nekoliko dana. Zahvaljujući bogatstvu mogućnosti i lakoći dodatnog razvoja Odoo je jako dobar kandidat za gotovo svaki implementacijski i/ili razvojni projekt.

Trenutno postoji više od 3000 slobodno dostupnih modula koji se mogu preuzeti i koristiti, a za više stotina modula koji čine okosnicu sustava pod vrlo pristupačnim cijenama se može dobiti jamstvo izdavača i strogi SLA uvjeti.

Prema generalnom konsenzusu radi se o najboljem i najraširenijem u Open source svijetu:
  • S preko 1000 instalacija dnevno je broj 1 u svijetu po broju instalacija management softvera
  • 60 novih modula izlazi svaki mjesec – preko 2000 developera u community-u
  • Izdavač je godinama najbrže rastuća kompanija u Belgiji

Uz tisuće manjih i srednjih kompanija, koriste ga i velike organizacije poput Danone, Francuske pošte i Vlade Portugala.

 
Više informacija i demo aplikacije: