Industrije

Elektroprivreda

Svjedoci smo sve oštrije tržišne utakmice koja sve više utječe i na tvrtke iz sektora elektroprivrede, za koji su bili karakteristični monopoli i visok stupanj regulacije. Međutim, danas su i tvrtke iz tog segmenta izložene sličnim pritiscima kao i ostali globalni igrači. Građani zahtijevaju sve kvalitetniju opskrbu energijom, sa što manje narušavanja prirodne kakvoće i štete za prirodni okoliš. Kupci zahtijevaju praktičnost i mogućnost izbora, na što regulatori odgovaraju liberalizacijom i uvođenjem novih igrača. Kako bi osigurali liberalizaciju tržišta i jednake prilike za sve, opskrbljivači energijom su dužni razdvojiti svoje operacije uzimajući u obzir pravo, financije, informatiku sve do fizičkih resursa. S druge strane, ulagači očekuju povećanje operativne efikasnosti i to u vrijeme kada većina kompanija nužno treba modernizaciju zastarjele infrastrukture ali i velika kadrovska osvježenja. Pritisci poput spomenutih tjeraju opskrbljivače da preispitaju svaki aspekt svog poslovanja, od nabave do korištenja, i jasno je da niti jedna tvrtka nije u stanju odgovoriti na ove izazove sama.

InfoDom se svojim iskustvom, znanjima i rješenjima nameće kao pouzdan partner svim opskrbljivačima energije koji žele na pozitivan i proaktivan način odgovoriti na spomenute pritiske i tako neprilike pretvoriti u poslovni uspjeh.

Radeći na velikim projektima restrukturiranja i informatizacije opskrbljivača energijom, razvili smo vlastiti tim, prikupili potrebna domenska znanja te razvili niz softverskih rješenja koja u kombinaciji sa svjetskim tehnologijama za integraciju poslovanja mogu riješiti i najzahtjevnije probleme.

Rezultat: fleksibilna i inovativna rješenja koja će povećati efektivnost i efikasnost, povećati zadovoljstvo dioničara i osigurati temelje za dugoročan rast.

                                                                                              Generički modeli


Proizvodi
  • ERM
  • jSelfCare
  • SRMA
Reference
  • HEP d.d.
  • Nuklearna elektrana Krško