Press

InfoDom je za Ministarstvo poljoprivrede isporučio bazu znanja ribarske inspekcije

SUSTAV E-INSPEKTOR OMOGUĆAVA MINISTARSTVU POLJOPRIVREDE POVEĆANJE UČINKOVITOSTI RIBARSKE INSPEKCIJE
 
6. veljače 2012. Ministarstvo poljoprivrede i InfoDom Grupa završili su projekt „e-Inspektor - ribarska inspekcija“ te je sustav uspješno započeo s produkcijskim radom.
 
Cilj spomenutog projekta je izgradnja baze znanja prema Zakonu o morskom ribarstvu te implementacija ekspertnog sustava e-Inspektor za potrebe ribarske inspekcije sa svrhom povećanja opće učinkovitosti inspekcije, što će za posljedicu imati smanjenje broja prekršaja. Kao rezultat toga očekuje se izravni pozitivni utjecaj na ribarsku politiku Republike Hrvatske.
 
Dodatne koristi koji će ovaj ekspertni sustav donijeti Hrvatskoj su poboljšanje zaštite gospodarskog, rekreacijskog i športskog ribolova, uređenje tržišta ribe te borba protiv ilegalnog ribarenja i zaštite ugroženosti ribljih vrsta. 
 
Ovaj ekspertni sustav koristi prednosti mobilnih tehnologija tako da omogućava ribarskim inspektorima, putem SMS-a, na terenu direktan uvid i rezervaciju predmeta iz sustava uredskog poslovanja iCROSS. Time se osigurava brzi i učinkoviti inspekcijski nadzor što predstavlja osnovu za zaštitu našeg ribljeg blaga. 
 
Pored toga, e-Inspektor ekipa je za potrebe Ministarstva poljoprivrede, implementirala i prateće module ekspertnog informacijskog sustava poput: planiranja inspekcijskih pregleda na godišnjoj, mjesečnoj i tjednoj razini, obavljanja nadzora putem kontrolnih lista, evidencije nepravilnosti i prekršaja, generiranje inspekcijskih akata, izvješćivanje o radu inspekcije i zatečenim stanjima u nadziranim objektima te praćenje podataka o svim inspekcijskim pregledima po ribolovnim zonama.