Press

Više od 300 sudionika na konferenciji BPC 2010

Osma Europska konferencija o poslovnim procesima BPC 2010. održana je 15. travnja u Hotelu Sheraton u Zagrebu pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i Business Process Management Institute-a. Pod motom 'Vitalne vrijednosti kreiraju budućnost', BPC 2010 stavio je naglasak na znanja, sredstva i iskustva koja tvrtkama, državnim tijelima i društvu u cjelini mogu pomoći u ovim recesijskim uvjetima. Konferencija je privukla više od 300 sudionika, a ugostila je  govornike iz Belgije, Njemačke, Velike Britanije, SAD-a, Italije, Turske, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Makedonije. Izdvajamo Stefana Engela-Flechsiga, predsjednika EU povjerenstva za e-Račun, Blaža Goloba, direktora Centra za razvoj e-Governance za jugoistočnu Europu iz Ljubljane, Zlatka Lagumdžiju s Ekonomskog fakulteta u Sarajevu te Davora Pavunu s Fakulteta temeljnih znanosti u švicarskom Laussaneu.

 

U sklopu Konferencije održan je okrugli stol na temu 'Upravljanje poslovnim procesima kao ključni faktor strateškog repozicioniranja u recesijskoj dinamici' na kojem su sudjelovali Ivica Mudrinić, predsjednik Nacionalnog vijeća za konkurentnost, Vesna Trnokop Tanta, potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore, Bernard Jakelić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca, Stefan Engel-Flechsig, predsjednik EU povjerenstva za e-Račun, Zlatko Lagumdžija, profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, Markus Csaba, Deloitte Hungary te  Slavko Vidović, direktor konferencije BPC 2010. Istaknuto je kako poslovno upravljanje u gospodarstvu i javnom sektoru traži brze reakcije u recesiji, što omogućavaju riznice poslovnih procesa i elektroničko poslovanje koji donose velike uštede, ubrzavaju poslovanje, poboljšavaju komunikaciju s klijentima i dobavljačima, te sustav čine efikasnijim.

 

Kada je 2002. godine u Zagrebu održana prva Konferencija o poslovnim procesima, bio je to ujedno prvi takav događaj u Europi. Osam godina kasnije Konferencija je stekla status najveće regionalne Konferencije u regiji  s tematikom poslovnih procesa i upravljanja znanjem, a prepoznat je i njezin utjecaj na projekte brojnih organizacija u gospodarstvu i javnom sektoru. Glavni organizatori su Ekonomski fakultet iz Zagreba, Fakultet organizacije i informatike iz Varaždina i InfoDom Grupa,  a suorganizatori su  Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Središnji državni ured za e-Hrvatsku, Hrvatska gospodarska komora i Regionalni Centar za razvoj e-Governance-a iz Ljubljane.

 

Kliknite na sliku za uvećanje: