Press

8. Europska Konferencija o poslovnim procesima BPC 2010.

8. Europska konferencija o poslovnim procesima BPC 2010. održat će se 15. travnja u Hotelu Sheraton u Zagrebu pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske te Business Process Management Institute-a. Pod motom 'Vitalne vrijednosti kreiraju budućnost' konferencija stavlja naglasak na znanja, sredstva i iskustva koja tvrtkama, državnim tijelima i društvu u cjelini mogu pomoći u ovim recesijskim uvjetima. Konferencija će ugostiti ključne govornike koji dolaze iz zemalja Europske unije i regije među kojima su Stefan Engel-Flechsig,  predsjednik EU povjerenstva za e-Račun i Blaž Golob, direktor Centra za razvoj e-Governance za jugoistočnu Europu iz Ljubljane. Od ostalih govornika ističemo Gartnerovog analitičara Marka Raskina iz Londona te prof.dr. Zlatka Lagumdžiju, sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

 

U sklopu Konferencije održat će se okrugli stol na temu 'BPM kao ključni faktor strateškog repozicioniranja u recesijskoj dinamici'  na kojem će sudjelovati vodeći predstavnici hrvatskog gospodarstva, državne uprave i znanosti. Poslovno upravljanje u gospodarstvu i javnom sektoru traži brze reakcije u recesiji, a to omogućavaju riznice poslovnih procesa i elektroničko poslovanje koji donose vrlo velike uštede, ubrzavaju poslovne procese, poboljšavaju komunikaciju s klijentima i dobavljačima te nas čine efikasnijima.

 

Cilj Konferencije je dati odgovor na pitanje što još treba konkretno poduzeti da bi  Hrvatska, ali i SEE regija, postizali povećane koristi od e-Poslovanja. O tome će izlagati domaći i strani stručnjaci koji su razvili znanja o poslovnim procesima i e-Poslovanju kao preduvjetima za kvalitetno povezivanje kompanija i tijela državne uprave, te za poboljšanje ukupne konkurentnosti gospodarstva.

 

Kada je 2002. godine u Zagrebu održana prva Konferencija o poslovnim procesima, bio je to ujedno prvi takav događaj u Europi. Osam godina kasnije Konferencija je stekla status najveće regionalne Konferencije u regiji  s tematikom poslovnih procesa i upravljanja znanjem, a prepoznaje se i njen utjecaj na projekte brojnih organizacija u gospodarstvu i javnom sektoru. Glavni organizatori su Ekonomski fakultet iz Zagreba, Fakultet organizacije i informatike iz Varaždina i InfoDom Grupa,  a suorganizatori su  Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Središnji državni ured za e-Hrvatsku, Hrvatska  gospodarska komora i Regionalni Centar za razvoj e-Governance-a iz Ljubljane.