Press

Sarajevo domaćin prve regionalne konferencije o poslovnim procesima i upravljanju znanjem

 
Sarajevo će 9. i 10. lipnja biti domaćin prve Regionalne konferencije o poslovnim procesima i upravljanju znanjem 'BPM&KM Conference 2009' koja će se fokusirati na temeljna i ključna pitanja konkurentnosti i strategijskog upravljanja s kojima se danas susreće gospodarstvo i javni sektor. Cilj konferencije je razmjena najsvježijih informacija, teorijskih uvida i praktičnog iskustva na području upravljanja poslovnim procesima i upravljanja znanjem.
Kako prepoznati promjene potreba i probleme svojih kupaca, kako modernizirati poslovanje i inovacijama povećati konkurentnost svojih usluga i proizvoda te zbog čega informacijsko-komunikacijske tehnologije imaju nezamjenjivu ulogu za uspjeh u gospodarstvu temeljenom na znanju, samo su neke od tema o kojima će na konferenciji u Hotelu Holiday Inn govoriti vodeći domaći i inozemni stručnjaci iz privrede, univerziteta i javnog sektora.
'BPM&KM Conference 2009.' organizira tvrtka Infodom Sarajevo,  kćer Infodoma Zagreb koja već sedam godina održava Europsku konferenciju o poslovnim procesima u Zagrebu u suorganizaciji s nekoliko fakulteta i vladinih institucija. Ova konferencija postala je jedan od najznačajnijih događaja o poslovnim procesima u Europi koji svake godine privuče više od 300 sudionika.
Očekujući da će se Bosna i Hercegovina morati fleksibilno strategijski repozicionirati pod različitim vanjskim i unutarnjim utjecajima, znanja, metode i alati za strateško upravljanje predstavljaju jedan od najvažnijih nacionalnih kapaciteta. Upravljanje poslovnim procesima i suvremena znanja i tehnologije omogućit će Bosni i Hercegovini ubrzano moderniziranje poslovanja, skraćujući put razvoja koje su prošle razvijenije zemlje, dok joj s druge strane njena multikulturalnost omogućava da bude značajan europski proizvođač internetskih sadržaja.