Press

Uvođenje e-Poslovanja u tvrtke

 
Osma konferencija o elektroničkom poslovanju e-biz održala se ove godine u Opatiji od 30. ožujka do 1. travnja. InfoDom je već tradicionalno bio jedan od pokrovitelja ovog događaja budući da svojim uslugama prati cjeloviti okvir uvođenja e-Poslovanja u kompanije i to od izrade strategije do podrške praksi elektroničkog poslovanja bez obzira radi li se o maloj ili velikoj tvrtki, odnosno privatnom ili javnom sektoru.
 
E-biz konferencija  obuhvatila je cjelokupnu problematiku elektroničkog poslovanja počevši od zakonskih okvira (praksu u EU i situaciju u Hrvatskoj), do specijaliziranih tema o potrebnim elementima i uvjetima. Posebna pažnja bila je posvećena problemima sigurnosti poslovanja i zaštiti, prikazu konkretnih tehnologija potrebnih za realizaciju (npr. elektronički potpis, elektronički dokumenti i sustavi plaćanja), kao i iskustvima uprave (ministarstava) i domaćih tvrtki koje su već uvele elektroničko poslovanje.
 
Prezentaciju pod nazivom „Radni okvir za provedbu strategije e-Poslovanja i uvođenja e-Poslovanja u tvrtke“ na opatijskoj konferenciji održao je koordinator nacionalne strategije e-Poslovanja Slavko Vidović.