Press

InfoDom partner konferencije Digitalni gradovi

 
U skupštini grada Zagreba 5. ožujka održala se konferencija 'Digitalni gradovi-interaktivne inteligentne zajednice informacijskog društva' na kojoj je partner bio InfoDom. Tema digitalnih gradova je aktualna tema koja je posvećena razvoju gradova s posebnim naglaskom na njihovu informatizaciju. Na osnovu iskustava u izgradnji tvrtki znanja i dugogodišnje suradnje s gradovima, InfoDom je izradio model „Grada znanja“.
 
Digitalni gradovi koji ispunjavaju svoje funkcije koristeći ICT (poput interneta, mobilne telefonije i sl.) u svom poslovanju transformiraju se u inteligentne gradove temeljene na razvitku znanja i održivom razvitku koji uključuje e-Upravu, e-Inkluziju, pokretnost i transport informacijskih usluga,  e-Zemljišne knjige koje koriste upravljanje informacijama, virtualno urbano planiranje, e-Učenje, viziju i proširenje mogućnosti građana, e-Vladu i e-Organizaciju.
InfoDom će na konferenciji prikazati referentni model grada kao preduvjet digitalizacije koji može objediniti sve njegove funkcije kako bi on efikasnije poslovao sa svim svojim grupama korisnika. Za to je potrebna poveznica na tehnološkoj razini što omogućuje InfoDomova platforma eGOP. To je sveobuhvatno standardizirano rješenje koje osigurava infrastrukturnu pretvorbu djelovanja tijela jedinica lokalne uprave usmjereno prema svim skupinama korisnika – građanima, gospodarstvu, dužnosnicima i službenicima. Takvo rješenje približava lokalnu upravu građanima i poduzetnicima i osigurava preduvjete za brži odgovor lokalne administracije na zahtjev pokrenut javnom uslugom.