Press

Održana 7. Europska konferencija o poslovnim procesima

U zagrebačkom Hotelu Sheraton od 20. do 22. listopada održana je Europska konferencija o poslovnim procesima koja je u proteklih šest godina stekla status jedne od najvećih Business Process Management konferencija u Europi. Konferenciju je otvorio izaslanik predsjednika Vlade, g. Leo Begović, državni tajnik za gospodarstvo u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva. Glavni govornik bio je Per-Olav Gramstad, direktor programa za interoperabilnost i standarde u ministarstvu informatike Europske komisije koji je govorio o mogućnostima elektroničkog poslovanja i europskim iskustvima.
 
Moto ovogodišnje sedme konferencije bio je 'Od e-Poslovanja do agilnosti'  koji sugerira put uspješnosti u Hrvatskoj i globalnom gospodarstvu. „U Hrvatskoj je raširena najnovija ICT tehnologija i sada je ključno modernizirati  poslovne procese, uvesti elektroničko poslovanje te menadžment i zaposlenike usmjeriti na agilnost tvrtki. Elektroničko poslovanje temelji se na uređenim poslovnim procesima, a oni su ujedno ključni preduvjet i za poslovnu efikasnost i za poslovnu sofisticiranost“ – istaknuo je direktor konferencije prof. dr. sc. Slavko Vidović.
 
Konferencija se već tradicionalno održavala pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske te Business Process Management Institute-a, a tijekom dva dana na njoj su svoje izlaganje imali stotinjak hrvatskih i inozemnih stručnjaka iz gospodarstva i javne uprave, te sveučilišni profesori iz područja menadžmenta, informatike i upravljanja poslovnim procesima. Treći dan bio je rezerviran za tehnološke partnere i održavanje radionica.
 
Teme koje su obrađivane  na BPC 2008. su Upravljanje poslovnim procesima u gospodarstvu (e-poslovanje), Upravljanje poslovnim procesima u državnoj upravi (e-Uprava i e-Pravosuđe), Elektroničko poslovanje, interoperabilnost i informacijska sigurnost, Poslovna pravila i inovacije poslovnih procesa te Implementacija ERP sustava.
 
Uz organizatore InfoDom d.o.o. Zagreb, Ekonomski fakultet Zagreb, Fakultet organizacije i informatike Varaždin, suorganizatori su Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstvo pravosuđa, Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa, Hrvatska Gospodarska Komora te Središnji državni ured za e-Hrvatsku. Konferencija je prijašnjih godina potvrdila visoku razinu zrelosti i prepoznatljivosti što se potvrdilo i ove godine kada je privukla četiristotinjak sudionika.